Hittegolf in Zuid-Europa: 47 graden in Zuid-Spanje

Zuid-Europa gaat gebukt onder een hittegolf. In het Spaanse Córdoba steeg het kwik vandaag tot 47 graden. Het is de tweede hittegolf in een halve maand tijd. De Spaanse weerdienst Aemet heeft in zes zuidelijke provincies code rood afgekondigd. De weerdienst verwacht dat de hitte na dit weekend afneemt. Ook in Griekenland en Italië kunnen temperaturen hoog oplopen. 

Griekenland sluit uit voorzorg toeristische attracties als de Akropolis tijdens de heetste uren. Zolang de hittegolf aanhoudt, zullen historische plekken, voornamelijk archeologische vindplaatsen, in de middag gesloten zijn. Ook Zuid-Italië en Sicilië gaan gebukt onder de hitte. Al dagen woeden er tientallen branden: alleen al op Sicilië zijn 125 brandhaarden geteld. Na het weekend wordt het ook in Duitsland en Nederland warmer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>