Bosbranden Portugal woeden voort – hulp uit Spanje, Frankrijk en Italië

De bosbranden in het midden van Portugal zijn nog altijd niet onder controle. De brandweerlieden zijn na twee etmalen blussen totaal uitgeput en nog steeds is het erg heet en droog. In totaal zijn tweeduizend brandweermannen en 685 voertuigen ingezet. Spanje, Frankrijk en Italië hebben blusvliegtuigen gestuurd en de Spaanse brandweer staan de Portugezen bij. 

Door de branden zijn tot nu toe 62 mensen om het leven gekomen. Velen van hen stierven toen ze in hun auto’s probeerden te vluchten. Sinds zondag is er in Portugal een periode van drie dagen nationale rouw. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door blikseminslag in een boom, tijdens ‘droog onweer‘ met harde winden. Bij droog onweer is de regen door de hitte al verdampt voordat het water de grond bereikt.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>