Hevige bosbrand Portugal: 57 doden, noodtoestand uitgeroepen

In Portugal woedt een hevige bosbrand. Het vuur brak zaterdagmiddag uit in Pedrógão Grande, in een dunbevolkt gebied, zo’n 200 kilometer ten noordoosten van Lissabon. Het midden van Portugal lijkt er compleet door overvallen. Het was zaterdag erg heet in Portugal. De oorzaak van  de brand is niet duidelijk: het zou brandstichting kunnen zijn, maar ook blikseminslag.

De brand is de dodelijkste sinds 1949 in Europa. Het dodental is opgelopen tot 57, het aantal gewonden tot 59. Veel slachtoffers werden in hun auto door de vlammenzee verrast: ze werden door het vuur ingesloten. Een aantal dorpen is volledig ingesloten door het vuur.  Circa 700 brandweerlieden een 224 blusvoertuigen zijn bezig het vuur te bestrijden. De brandweer heeft het vuur nog niet onder controle: er zijn nog vier brandhaarden. De harde wind en de hitte maken het blussen moeilijk. Zondagochtend hebben de autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen in het getroffen gebied. Tientallen bewoners zijn gevlucht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>