Aardbeving en tsunami op Groenland

In het noordwesten van Groenland heeft zich een aardbeving voorgedaan met de kracht van 4.1 op de schaal van Richter. De Geological Survey van Groenland en Denemarken vermoedt dat de aardbeving werd veroorzaakt door het afbreken van een  ijsschots. De kust werd getroffen door tsunamigolven

De inwoners van het dorpje Nuugaatsiaq in het noordwesten van het land moesten worden geëvacueerd. De autoriteiten hebben de bewoners opgeroepen naar hoger gelegen gebiede nte gaan, omdat er nog naschokken kunnen komen. Het epicentrum van de aardbeving lag circa 0 kilometer verderop. .

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>