Zware aardbeving westkust Turkije

Het westen van Turkije en een aantal Griekse eilanden voor de Turkse kust zijn maandagmiddag door een zware aardbeving opgeschrikt, met een kracht van 6,2 tot 6,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag in de Egeïsche Zee tussen de Griekse eilanden Lesbos en Chinos, 84 kilometer ten noordwesten van Izmir.

De schok was voelbaar in de Griekse hoofdstad Athene en tot in Istanboel, 330 kilometer verderop. Op Lesbos zijn tientallen huizen beschadigd, maar er is geen melding gemaakt van gewonden. Langs de Turkse kust lijkt de schade mee te vallen.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>