Opwarming bedreigt pinguïnkolonies op Antarctica

@Erik Feenstra

De opwarming van de aarde vormt een bedreiging voor pinguïnkolonies op Antarctica. Twee pinguïnsoorten op de Zuidpool nemen in aantal drastisch af. Dat rapporteren wetenschappers van Oceanites, een organisatie die op Antarctica onderzoek doet naar zeevogels en zich inzet voor het behoud van pinguïns.

De stormbandpinguïn en de adeliepinguïn hebben na het smelten van zeeijs op de Zuidpool moeite met jagen. De ezelspinguïn schijnt zich beter te hebben aangepast aan de veranderingen, aldus de onderzoekers, maar de afname van de stormband- en adeliepinguïnsoort is een voorbode voor wat andere pinguïnsoorten op Antarctica te wachten kan staan.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>