Cycloon Cook: de ergste storm in Nieuw-Zeeland in decennia

Nieuw-Zeeland maakt zich op voor cycloon Cook, die kan uitgroeien tot de ergste storm in decennia. De storm kan windsnelheden bereiken tot 150 kilometer per uur. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor hoge golven, gevaarlijke stormvloed en aardverschuivingen. In noordelijke gedeeltes van Nieuw-Zeeland is de noodtoestand uitgeroepen.

Inwoners van laaggelegen gebieden is opgeroepen onmiddellijk hun huis te verlaten. Cook kwam rond 18.00 uur (lokale tijd) aan land. Veel kustplaatsen waren toen al ontruimd.  Honderden scholen en meerdere universiteiten zijn gesloten. Sommige regio’s zouden last hebben van stroomstoringen. Veel vluchten zijn vertraagd of geannuleerd. Mogelijk wordt ook de Auckland Harbour Bridge – een belangrijke verkeersader door het land – voor het verkeer gesloten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>