Grote overstromingen na cycloon Debbie in noordoosten Australië

Cycloon Debbie heeft in het noordoosten van Australië grote overstromingen veroorzaakt. De orkaan is inmiddels afgezwakt tot een storm, maar zware regenval teistert de regio. Rond de stad Mackay kwam in twee dagen tijd 1000 milliliter regen naar beneden. In een jaar tijd valt er doorgaans 1500 tot 2500 milliliter (ter vergelijking: in ons land is dat gemiddeld 800 milliliter per jaar).

Huishoudens zitten zonder stroom, wegen zijn onbegaanbaar en scholen zijn gesloten. Door de overstromingen wordt het werk van hulpverleners bemoeilijkt. Omdat bepaalde gebieden ontoegankelijk zijn, is het moeilijk vast de stellen hoe groot de schade er is. Voor zover bekend is één persoon om het leven gekomen. De storm trekt naar verwachting in de loop van de dag het land uit: daardoor zal ook de wateroverlast afnemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>