Cycloon Debbie laat spoor van vernieling achter in noordoosten Australië

Cycloon Debbie is aan de kust van Queensland in het noordoosten van Australië aan land gegaan en laat een spoor van vernieling achter, volgens Australische media. Er zijn geen berichten over slachtoffers. Een groot deel van de kust van Queensland is overstroomd.

De cycloon groeide uit tot een storm van de op een na hoogste categorie, met boven land windsnelheden tot 270 kilometer per uur. In Queensland hebben ruim 30.000 mensen hun huizen verlaten en de komende dagen blijven honderden scholen dicht. He tis de grootste evacuatie sinds 1974, toen orkaan Tracy een groot deel van de noordelijke stad Darwin verwoestte. Ook toeristen worden geëvacueerd. Meteorologen verwachten dat de wind zal afnemen naarmate Debbie verder het land binnen trekt. Wel wordt gewaarschuwd voor nog meer overstromingen en hevige regenval.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>