Peru: zwaarste overstromingen in 20 jaar’

Peru heeft te maken met ‘de zwaarste overstromingen in 20 jaar’. Dat zegt premier Zavala. Het regent dit jaar uitzonderlijk veel. Rivieren en rioleringen kunnen al het water niet verwerken en dat heeft in grote delen van het land geleid tot overstromingen. Tot nu toe zijn zo’n 600.000 inwoners getroffen en zijn er 72 mensen omgekomen.

Ook de hoofdstad Lima is getroffen: sinds begin deze week is er geen stromend water meer. In meer dan 800 gemeenten is de noodtoestand uitgeroepen en het leger is ingezet. Naar verwachting blijft het zeker nog twee weken regenen. Boosdoener is de lokale El Niño: de opwarming van het oppervlaktewater van de Grote Oceaan, dat tot naar verwachting eind april naar de noordkust trekt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>