Miljoenen inwoners hoofdstad Chili zonder drinkwater

In Santiago, de hoofdstad van Chili, zitten vier miljoen inwoners zonder drinkwater. Het regent al dagen pijpenstelen in het Zuid-Amerikaanse land: dat zorgt voor overstromingen en modderstromen die in de rivieren terechtkomen. Daardoor wordt het water vervuild, zoals in de Maipo rivier, waarop Santiago is aangewezen voor haar watervoorziening.

De waterleiding in de hoofdstad is afgesloten tot de rivier weer schoon is. Onder de bevolking wordt drinkwater uitgedeeld. Door de hevige regenval zijn ook veel wegen vernield, waardoor duizenden bewoners in het Andes-gebergte van de buitenwereld zijn afgesloten. De overstromingen hebben tot nu toe al aan vier mensen het leven gekost; 19 mensen worden vermist.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>