Duizenden dode vissen op strand Costa Rica

@Erik Feenstra

In Costa Rica zijn duizenden dode vissen op een strand aangespoeld, over een lengte van twee kilometer. Het is niet duidelijk waarom er in één keer zoveel vissen sterven. De kustwacht denkt dat gebrek aan zuurstof de oorzaak kan zijn: ‘waarschijnlijk zitten er te veel algen in het water, waardoor de vissen niet genoeg zuurstof binnenkrijgen en sterven.’

Maar ook vervuiling kan de oorzaak zijn, aldus de kustwacht van het Midden-Amerikaanse land. De kustwacht heeft monsters van het zeewater genomen; over een week komt de uitslag. Autoriteiten waarschuwen de bevolking de vissen niet te eten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>