Al zeker 60 mensen omgekomen door bittere kou in Europa

Europa kampt sinds begin januari met bittere kou, met temperaturen tot onder de min 20 graden. Tot nu toe zijn bijna zestig mensen om het leven gekomen. In centraal Roemenië daalde het kwik zelfs tot min 32 graden. In Zuidoost-Europa is veel sneeuw gevallen, ook in Turkije. In Istanbul ligt een meter sneeuw. Duizenden reizigers zijn gestrand en op de grootste luchthaven van de stad zijn opnieuw veel vluchten geannuleerd.

Zie ook: Stormdepressie ‘Egon’ teistert Duitsland

Ook de scheepvaart ondervindt veel overlast: de Donau – na de Wolga de langste rivier van Europa – is bijna helemaal dichtgevroren en afgesloten voor de scheepvaart. In Albanië deelt het leger per helikopter noodpakketten uit aan ingesneeuwde bewoners op het platteland, in Macedonië zijn scholen ingericht als noodopvang voor daklozen en in Roemenië zijn scholen gesloten.  Op het Griekse eiland Lesbos is na een storm van kritiek besloten de asielzoekers van tentenkampen over te plaatsen naar hotels, zolang het sneeuwt en vriest. Voorlopig blijft het slecht weer in de regio, met regen en mogelijk nieuwe sneeuw.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>