Sneeuw en vrieskou tot in Zuid-Europa, doden door vorst in Polen, Italië en Bulgarije

Europa wordt beheerst door Koning Winter. Grote delen van Europa lijden onder extreem winterweer. Zelfs in Moskou – waar de inwoners wel wat gewend zijn – is het extreem koud: min 30 graden, 12 graden kouder dan normaal voor de tijd van het jaar. Mogelijk zakt het kwik er nog verder naar min 40 graden. In Polen zijn zeker elf mensen omgekomen door de kou. Daar is het op sommige plaatsen min 29 graden. 

In Italië en Bulgarije zijn daklozen door de vrieskou omgekomen. Ook doorgaans mildere streken hebben te maken met sneeuw en vorst. In de Griekse havenstad Thessaloniki is het min 7 graden, in Athene rond het vriespunt. Op de luchthaven van Istanbul zijn vanwege hevige sneeuwval honderden vluchten geannuleerd. De kou strekt zich uit tot het zuiden van Italië. Op de Vesuvius bij Napels ligt sneeuw en in de hiel van de laars, bij Bari, ligt 15 centimeter sneeuw.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sneeuw en vrieskou tot in Zuid-Europa, doden door vorst in Polen, Italië en Bulgarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>