Negen doden in Costa Rica door tropische storm Otto

Vrijdag raasde de tropische storm Otto over het Midden-Amerikaanse Costa Rica: in een paar uur tijd viel net zoveel regen als normaal in een maand. Negen mensen zijn om het leven gekomen. Zwaar getroffen is vooral het noorden; de meeste doden vielen in de regio Upala bij de grens met Nicaragua.

Huizen zijn er verwoest, rivieren buiten hun oevers getreden, wegen zijn onbegaanbaar en stroomleidingen zijn door omvallende bomen vernield. Donderdag kwam Otto in Nicaragua aan land. daar werden zo’n 400 huizen verwoest, maar er is geen melding van slachtoffers. Stormen zoals Otto komen vrijwel nooit voor in de zuidelijk gelegen landen rond de Caribische Zee en de Golf van Mexico, maar vrijwel altijd in het noorden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>