Orkaan Otto stevent af op Costa Rica

Costa Rica maakt zich op voor de komst van orkaan Otto. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een orkaan zo zuidelijk vanuit de Caribische Zee in Midden-Amerika aan land gaat. De tropische storm Otto bereikte gisteren categorie 1 en is daarmee een officiële orkaan. Inmiddels is Otto weer afgezwakt tot een tropische storm, maar dat betekent niet dat iedereen nu opgelucht kan ademhalen.  

Woensdagochtend vroeg lag Otto nog met zijn kern zo’n 300 kilometer buiten de kust, maar beweegt langzaam naar de kust en gaat vermoedelijk aan land op de grens van Costa Rica en Nicaragua. Bergen kunnen stormen afzwakken, maar Nicaragua is relatief vlak, waardoor Otto opnieuw in kracht zou kunnen toenemen. De tropische storm gaat gepaard met zware regenval, aardverschuivingen en overstromingen in grote delen van Midden-Amerika, met in Panama drie doden tot gevolg. In Costa Rica zijn inmiddels 4.000 mensen geëvacueerd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Orkaan Otto stevent af op Costa Rica

  1. Els

    Mijn dochter woont en werkt in San Jose in Costa Rica, ze heeft het advies gekregen om thuis te werken, en niet de deur uit te gaan, voorlopig alleen nog stevige wind in San Jose

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>