Krachtige aardbeving voor kust Nieuw-Zeeland

Donderdagavond (Nederlandse tijd) werd Nieuw-Zeeland opgeschrikt door een krachtige aardbeving, met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Er zijn geen meldingen van slachtoffers en schade. Het epicentrum lag op dertig kilometer diepte net voor de kust in het uiterste oosten van het Noordereiland. Meerdere kustgebieden werden geëvacueerd, uit angst voor een tsunami.

Een grote vloedgolf bleef uit: de eerste waarneming na de aardbeving was een golf van dertig centimeter. Na enkele uren konden de mensen terug naar huis, maar ze kregen het advies om waakzaam te blijven en de stranden te mijden. Naar verwachting volgen er nog een aantal naschokken. Nieuw-Zeeland ligt binnen de ‘Ring of Fire’, een gebied in de Grote Oceaan met vulkanen en veel aardbevingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>