Zware aardbeving bij Vanuta-eilanden in Grote Oceaan

Zondag vond er een zware aardbeving plaats op 146 kilometer ten noorden van de Vanuata eilanden. De eilandengroep heette vroeger de Nieuwe Hebriden en bevind zich aan de oostkant van de Koraalzee. De beving had een kracht van 6,9 op de schaal van Richter (in eerste instantie was sprake van een magnitude van 7,2) en vond op 35 kilometer diepte plaats.

Door de aardbeving was er enige tijd angst voor een tsunami. Binnen een straal van 300 kilometer werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven, maar die werd rond 11.15 uur (Nederlandse tijd) weer ingetrokken. Op Vanuta leven zo’n 270.000 inwoners. In de regio zijn regelmatig aardbevingen. De laatste twee bevingen waren in oktober en december: ook die veroorzaakten geen schade.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>