Mexicaanse vulkaan spuwt opnieuw gaswolken omhoog

@Erik Feenstra

Opnieuw spuwt de Mexicaanse vulkaan Popocatépetl as de lucht in. De 5426 meter hoge vulkaan ligt op 70 kilometer van de hoofdstad Mexico City vandaan en spuwt enorme rookwolken tot zo’n 2 kilometer hoog. Bewoners in de omgeving is aangeraden om hun neus en mond met een vochtige doek te bedekken, zodat ze de as niet inademen. 

Mexico City wordt niet door as belaagd, maar dat kan veranderen als de wind in de richting van de metropool draait. Dat is in het verleden vaker gebeurd. De vulkaan is vaker actief: de laatste keer dat de vulkaan tot uitbarsting kwam, was afgelopen jaar augustus. De laatste grote uitbarsting van de vulkaan was in 2000. Toen werden meer dan 40.000 mensen geëvacueerd. Mexico telt zo’n 3000 vulkanen, waarvan er veertien actief zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>