Japan gaat weer op walvissen jagen

Ondanks een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties gaat Japan weer op walvissen jagen in de wateren rond Antarctica. Het gerechtshof bepaalde in maart vorig jaar dat walvisvaart rond Antarctica onwettig is en moest stoppen. Daarna gingen de Japanners ruim een jaar niet op walvisjacht, maar eind maart varen ze weer uit.

Ze mogen 300 dwergvinvissen vangen, zegt het Japanse Visserij-agentschap. De Japanse regering beweert dat de walvissen alleen worden gevangen om de wetenschap te dienen, maar het VN-Gerechtshof gelooft dat niet. De vissen zouden worden gevangen voor hun vlees. In 1986 werd de jacht op walvissen internationaal aan banden gelegd. Het jaar daarop begon Japan zijn ‘wetenschappelijk walvisprogramma’. De afgelopen tien jaar heeft Japan een slordige 3.600 dwergvinvissen gevangen, aldus het gerechtshof.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>