Vulkaan Ecuador uitgebarsten

@Erik Feenstra

In Ecuador is vulkaan Cotopaxi uitgebarsten, na 140 jaar. Vrijdag spoot de vulkaan as tot acht kilometer de lucht in. De autoriteiten riepen code geel af. De Cotopaxi vulkaan is 5.897 meter hoog, één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en de hoogste berg van Ecuador. De vulkaan bevindt zich 45 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito. Ecuador telt acht actieve vulkanen.

In de stad met 2.3 miljoen inwoners zijn rot nu toe een miljoen mondmaskers uitgedeeld. De Cotopaxi is ook één van de gevaarlijkste vulkanen ter wereld, vanwege het dikke pak sneeuw bovenop de berg en het dichtbevolkte gebied eromheen. De autoriteiten houden de berg nauwlettend in de gaten om snel tot evacueren over te kunnen gaan, als dat nodig mocht blijken. De laatste keer dat de vulkaan uitbarstte, was in 1877.

[videostrip guid="012045478"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>