Mexicaanse vulkaan spuwt grote hoeveelheden as uit

@Erik Feenstra

De Mexicaanse vulkaan Popocatepetl rommelt weer en spuwt enorme hoeveelheden as omhoog. De laatste grote uitbarsting van de ‘rokende berg’ was in 1947. Sinds begin 2013 rommelt de vulkaan weer. De afgelopen dagen stootte de 5.426 meter hoge vulkaan, zo’n 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Mexico City, met grote regelmatig as uit tot een hoogte van 2 kilometer.

Maandag nam de Mexicaanse Dienst Rampenbestrijding 80 kleine uitstoten en zes explosies waar. De recente activiteit heeft asregen veroorzaakt in de naburige stadjes Amecameca en Tlalmanalco. De Popocatepetl is een van de actiefste vulkanen in Mexico en de op een na hoogste in het land.

[videostrip guid="012044038"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>