Mega ijsschots drijft weg van Antarctica

Op het zuidelijk halfrond drijft een gigantische ijsschots weg van Antarctica naar de oceaan. De ijsschots B-31 is met ongeveer 660 vierkante kilometer zo groot als de helft van de provincie Utrecht. Het gevaarte brak in november af van het eiland Pine.

Wetenschappers houden de ijsschots sindsdien nauwlettend in de gaten. Zo observeert de NASA de gigantische ijsklomp vanuit de ruimte. De ijsschots levert geen gevaar voor de scheepvaart op en is vooralsnog geen boosdoener bij het stijgen van de zeespiegel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>