Bergbeklimmers dood door uitbarsting vulkaan

@Erik Feenstra

Op de Filipijnen zijn dinsdagochtend (plaatselijke tijd) vier buitenlandse bergbeklimmers en hun Filipijnse gids omgekomen door een vulkaanuitbarsting.  Onder de slachtoffers zaten drie Duitse toeristen. Ze beklommen de top van de Mayon, een ongeveer 2.500 meter hoge vulkaan. De berg ligt zo’n 350 kilometer van de hoofdstad Manilla vandaan, ongeveer in het midden van het eilandenrijk. Onverwachts spuwde de Mayon een aswolk uit. Mogelijk zijn de klimmers door giftige gassen om het leven gekomen.

Een groep van twintig mensen overnachtte op de berg; er was van tevoren geen enkele aanwijzing die wees op een mogelijke uitbarsting. De Mayon is de meest actieve vulkaan op de Filipijnen. en barstte voor het laatst uit in 2009. Volgens het Filipijnse Seismologische en Vulkanologische Instituut bestaat er geen gevaar dat de Mayon dit keer opnieuw uitbarst, maar het publiek heeft het advies gekregen niet binnen een straal van 6 kilometer te komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>