IJsbeer Knut opgezet in muzeum te zien

IJsbeer Knut die ruim twee jaar geleden stierf, is eerdaags weer te bewonderen: eind volgend jaar staat hij opgezet in het Natuurkundig museum in Berlijn. Het dier was de publiekslieveling van de Berlijnse dierentuin. Daar werd hij op 5 december 2006 geboren. Kort na zijn geboorte werd hij verstoten door zijn moeder. Verzorger Thomas Dörflein bracht hem groot met de fles. Sommigen vonden dat in strijd met de natuur, maar bij de massa werd Knut ongekend populair. In 2007 hadden 2,5 miljoen mensen hem live bekeken, iets dat de dierentuin geen windeieren legde: de omzet steeg dat jaar met een slordige 10 miljoen euro.

Er werd zelfs een film van het ijsbeertje gemaakt: ‘Knut en zijn vriendjes’. In maart vorig jaar viel hij dood neer in het bassin van het berenbuitenverblijf. Critici beweerden dat het dier was bezweken aan stress, omdat hij in een hok zat met drie ijsbeervrouwtjes, die hem pestten. Een andere theorie was dat Knut bezweek aan een gebroken hart ,toen zijn verzorger aan een herseninfarct was overleden.  Sectie wees uit dat de ijsbeer was overleden aan een hersenaandoening. Half september wordt in de dierentuin een bronzen plastiek van Knut onthuld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>