Turkije: nieuwe aardbeving bij Bodrum

Bij de Turkse badplaats Bodrum vond vannacht opnieuw een aardbeving plaats, met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op een diepte van 10 kilometer, ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Bodrum. Voor zover bekend zijn er geen meldingen van slachtoffers of grote schade.

Bodrum is een geliefd vakantieoord tijdens de zomermaanden, waar ook veel Nederlanders naar toe gaan. Volgens deskundigen gaat het om een naschok van de aardbeving op 21 juli tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Kos. Die beving had een kracht van 6.7, richtte veel schade aan; 2 mensen kwamen om het leven en 120 raakten gewond. Daarna waren er veel naschokken, in Bodrum zijn er sindsdien bijna veertig geteld met een kracht van 3.0 tot 4.6.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>