Mexico: tientallen doden bij vuurwerkexplosie

In Mexico zijn dinsdag bij een reeks explosies op een markt zeker 31 mensen om het leven gekomen en ruim 70 mensen gewond geraakt, van wie een deel ernstige brandwonden opliep. Nog 53 mensen worden vermist. Het incident vond plaats in Tultepec, een stad op dertig kilometer ten noorden van de hoofdstad Mexico City.

Het vuur kon snel om zich heen grijpen, er steeg een enorme rookwolk op en het knalde en flitste voortdurend. De meeste van de 300 kraampjes zijn totaal verwoest. Over de oorzaak is nog niets bekend. Er zou zo’n 300 ton aan vuurwerk op de markt hebben gelegen en het schortte aan afdoende veiligheidsvoorschriften.  De San Pablito-markt werd in 2005 en 2006 ook door explosies getroffen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>