Floortje Dessing vast in Jemen

Tv-maker Floortje Dessing zit vast bij het Rode Kruis in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Ze is daar voor haar programma ‘Floortje naar het eind van de wereld‘. Het hoofdkantoor van het Rode Kruis staat in de wijk waar hard gevochten wordt tussen Houthi-rebellen en aanhangers van oud-president Saleh.

De kogels ‘vliegen je om de oren’, maar Floortje twitterde dat het allemaal ‘wel meevalt, in vergelijking met het leed van de inwoners van Jemen.’ Voorlopig kunnen zij en het Rode Kruis team Jemen niet verlaten. Volgens humporganisateis voltrekt zich in Jemen een humanitaire ramp. De prijzen van voedsel en brandstof zijn zo gestegen dat velen het niet kunnen betalen, sinds ze hun baan zijn kwijtgeraakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>