Verloren gewaande Rubens ontdekt bij BBC-kunstprogramma

Bij opnamen van het BBC tv-kunstprogramma Britain’s Lost Masterpieces is een verloren gewaand schilderij van Rubens ontdekt. Het is een portret van George Villers, een vertrouweling van de Britse koning James I en de eerste hertog van Buckingham, dat de Vlaamse meester Peter Paul Rubens (1577-1640) omstreeks 1625 heeft geschilderd. Het doek werd ontdekt in een museum in Glasgow.

Omdat er een dikke laag vuil en stof op zat en de achtergrond later is overgeschilderd, dachten kenners dat het een kopie was. Uit onderzoek in het Rubenshuis in Antwerpen bleek dat het hout waarop het werk in geschilder uit dezelfde tijd stamt en op dezelfde manier is bewerkt als in het atelier van Rubens gebruikelijk was. Nadat het werk was schoongemaakt en met röntgenstraling was onderzocht, bleek het een echte Rubens te zijn. Het werk in inmiddels gerestaureerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>