Stones en U2 ‘hebben geen brievenbusfirma in Nederland’

De Rolling Stones en U2 ‘hebben geen brievenbusfirma’s in Nederland’ om belasting te ontwijken. Dat zegt de zaakwaarnemer van de twee Britse bands, Jan Favié. Volgens hem kloppen berichten in de media hierover niet. Maandag moest hij voor een mini-enquête van een parlementaire ondervragingscommissie verschijnen. 

Favié is directeur van Promogroup bv en U2 Unlimited. Deze bedrijven zijn in Amsterdam gevestigd en beheren de rechten van de Stones en U2, maar deze bedrijven hebben Nederland niet om fiscale redenen gekozen, zei Favié. Hij beklaagde zich over de manier waarop de media berichten hierover had verspreid: ‘zonder hoor en wederhoor’, aldus Favié. In 2012 stapte Promogroup naar de rechter om rectificatie te eisen van de NOS, die het over ‘een brievenbusfirma’ had gehad. Het bedrijf werd toen niet in het gelijk gesteld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>