Trojan verspreidt zich via PowerPoint in Nederland

Een aantal Europese landen, onder meer Nederland, de UK en Polen, zijn het doelwit van malware met PowerPoint-bestanden. Dat meldt beveiligingsbedrijf Trend Micro. Via malware wordt een trojan geïnstalleerd die gebruikers bankinformatie probeert te ontfutselen.

De computer raakt geïnfecteerd als een gebruik met de muis boven een link in een PowerPoint-bestand zweeft en niet pas door klikken op links of afbeeldingen. Wel moet ‘protected view‘ zijn uitgeschakeld en werkt het alleen op de desktopversie van PowerPoint, niet in de webvariant. De malware verspreidt zich via spamberichten met kwaadaardige ppsx- of pps-bestanden, die eruit zien als een factuur of als een bevestiging van een bestelling..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>