VS: Russische hackers verspreidden mogelijk nepnieuws Qatar

Amerikaanse inlichtingendiensten verdenken Russische hackers ervan het staatspersbureau van Qatar te hebben gehackt om nepnieuws te verspreiden. Dat meldt CNN. Persbureau Interfax ontkent dat de Russen de beschuldiging ontkennen. Op 23 mei werd een bericht verspreid door het staatspersbureau, waarin een verklaring stond van de emir, de leider van het oliestaatje.

In de volgens Qatar valse verklaring sloeg de emir een vriendelijke toon aan tegenover Iran en Israël en vroeg hij zich af hoe lang Trump als president stand zou houden. De verklaring zou voor Egypte, Saoedi-Arabië en een aantal andere Arabische landen reden zijn om Qatar te boycotten. Het is nog niet duidelijk of de Russische overheid of een criminele organisatie achter de hack zit. Rusland zou er een wig tussen de VS en zijn Arabische bondgenoten mee hebben willen creëeren. De boycot leidde tot een diplomatieke crisis in de regio.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>