Facebook schijnt eindelijk maatregelen tegen nepnieuws te gaan nemen

Eindelijk schijnt Facebook werk te maken van al langer aangekondigde ‘maatregelen tegen nepniews‘: in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk, met het oog op de verkiezingen volgende maand. Britse politici vrezen dat fake berichten net als in de VS de verkiezingen kunnen beïnvloeden.

Facebook zou dankzij nieuwe systemen ‘beter in staat zijn om verspreiding van berichten door nep-accounts te stoppen’. Of die systemen ook buiten de UK worden ingezet, is niet duidelijk. Daarnaast steekt Facebook geld in Full Fact, een Britse organisatie die aan fact-checking van nieuwsberichten doet. Op dit moment controleert Full Fact al claims van politieke partijen, media en in politieke manifesten.  Google steunt het project ook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>