Frankrijk: magere modellen hebben doktersverklaring nodig

In Frankrijk moeten magere modellen voortaan een doktersverklaring kunnen voorleggen waarin staat dat ze gezond zijn om er te kunnen werken. Werkgevers die dat controleren, riskeren zes maanden celstraf en een boette van 75.000 euro. Dat heeft de Franse regering vrijdag aangekondigd. Het parlement stemde er in 2015 al mee in.

Doel is om gevaarlijk ondergewicht te voorkomen bij jongeren die graatmagere modellen als (onbereikbaar) schoonheidsideaal zien. Vanaf 1 oktober moet in Frankrijk ook bij reclame- en glamourfoto’s worden aangegeven of de foto’s zijn geretoucheerd om de modellen slanker te laten lijken. Het ziet er naar uit dat andere Europese landen het Franse voorbeeld zullen volgen. Israël doet dat al.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>