Turkije blokkeert Wikipedia

Turkije heeft alle edities van de online-encyclopedie Wikipedia geblokkeerd. De reden is niet bekend. Turkey Blocks, een organisatie die internetverkeer in Turkije in de gaten houdt, zegt dat de blokkade zaterdagochtend begon en is uitgevoerd zonder tussenkomst van een rechter.

Turkey Blocks verwacht dat de goedkeuring van een rechtbank er binnen een paar dagen wel komt. In Turkije worden vaker websites geblokkeerd. Zo zijn Twitter, Facebook e nYouTube er regelmatig niet te bezoeken. Eind vorig jaar blokkeerde Turkije ook de website van de NOS.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>