VS: klopjacht in Cleveland op verdachte ‘Facebookmoord’

In de Amerikaanse stad Cleveland is een klopjacht gaande op een man die zichzelf filmde toen hij iemand doodschoot en de beelden op Facebook plaatste.De beelden zouden urenlang te zien zijn geweest, maar zijn inmiddels van Facebook gehaald. Op de video zou te zien zijn hoe een 74-jarige man op straat wordt doodgeschoten.

De zoon van het slachtoffer zei dat zijn vader de schutter niet kende; het slachtoffer zou willekeurig zijn gekozen. De verdachte is voortvluchtig. In een tweede video beweert hij ook andere mensen te hebben gedood, maar de politie weet nog niet of dat klopt. Facebook reageerde geschokt. ‘We doen ons best om een veilige omgeving te creëeren op Facebook; dergelijke beelden horen niet thuis op de site’, aldus een woordvoerder.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>