Actie #handinhand gaat de hele wereld over

De oproep van Barbara Barend om hand in hand rond te lopen als statement tegen geweld tegen homo’s en een foto op social media te plaatsen (#handinhand) gaat de hele wereld over. De foto van D66-er Pechtold hand-in-hand met zijn formatie-adjudant Wouter Koolmees haalde de wereldpers. Veel Nederlandse ambassades hebben foto’s van hun eigen personeel in actie geplaatst.

Uit New York kwam een tweet van een rij mannen in pak die hand-in-hand de straat oversteekt: dat bleken medewerkers van de permanente Nederlandse vertegenwoordiging bij de VN. In België plaatste de Gentse politie een foto op twitter van twee agenten hand in hand, met de oproep homofobie te komen melden. De bekende Deense tv-presentator Mickael Bertelsen en de Oostenrijkse parlementariër Andres Schieder lieten zich ook hand in hand kieken. Schieder schrijft op Instagram: ‘Homofobie is geen plek, niet in Oostenrijk, niet in Nederland, nergens.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>