Rode Kruis van Verdienste voor nagellakkertje Tijn

Tijn Kolsteren, het 6-jarige nagellakkertje dat de wereldpers haalde met zijn actie tijdens 3FM Serious Request in Breda, krijgt het Kruis van Verdienste, een bijzondere prijs die het Rode Kruis zelden uitreikt. Met zijn nagellakactie – die navolging vond in het hele land – haalde hij maar liefst 2,6 miljoen euro op. Eerder werd ook al een planetoïde naar het jongetje vernoemd.

 

Nooit eerder werd bij een individuele actie bij Serious Request zoveel geld opgehaald. Tijs heeft hersenstamkanker en heeft niet lang meer te leven. Mijn zijn geld zijn niet alleen heel veel kinderen geholpen, aldus Rode Kruisdirecteur Gijs de Vries, ‘zijn actie bracht heel Nederland dichter bij elkaar.’ Het Kruis van verdienste werd in 1914 bij koninklijk besluit door koningin Wilhelmina ingevoerd. Vorig jaar kreeg Eric Corton de prijs voor zijn jarenlange werk als Rode Kruis-ambassadeur en zijn betrokkenheid bij 3FM Serious Request,

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>