Eleven Madison Park New York ‘beste restaurant ter wereld’

Eleven Madison Park in New York is dit jaar uit de bus gekomen als ‘beste restaurant ter wereld’: de toonaangevende top-50 van het Britse Restaurant Magazine. Vorig jaar stond het restaurant nog op nummer drie. Het restaurant biedt volgens het tijdschrift ‘de perfectie combinatie van gastvrijheid, lekker eten en heeft een iconische locatie’: aan Madison Square Park in Manhattan.

Chefkok is de Zwitser Daniel Humm. Hij werkt sinds zijn 14e in de keuken en kreeg op zijn 24e zijn eerste Michelinster. Sinds 2006 staat hij aan het hoofd van het restaurant. De Librije in Zwolle is het beste Nederlandse restaurant op de lijst: het eindigde op plek 34, vier plaatsen hoger dan vorig jaar. Vo;gems het tijdschrift combineert de Librije ‘geweldig lokaal eten met zeer moderne technieken en opvallende ideeën’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>