Drie ‘stormchasers’ komen om in Texas

In de Amerikaanse staat Texas zijn drie stormchasers omgekomen. Naar niet door de tornado waarop ze ‘aan het jagen waren’, maar door een een botsing met een andere voertuig in de buurt van Dallas,. Ze waren op slag dood. Het drietal, onder wie twee medewerkers van The Weather Channel, zagen een stopbord over het hoofd en botsten frontaal op een jeep.

De drie waren fervente ‘stormchasers’: waar anderen op de vlucht sloegen voor tornado’s, zochten zij het natuurgeweld juist op om het te filmen. Het is een geliefde bezigheid – voor wie van avontuur houdt. Stormchasers rusten hun wagens uit als ware weerstations, om fraaie beelden te filmen, in de hoop ze door te kunnen verkopen aan tv-stations. De afgelopen dagen werd de regio Dallas geteisterd door extreem slecht weer, met windsnelheden tot 100 kilometer per uur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>