Ook sneren richting Trump tijdens uitreiking BAFTA’s in Londen

Zondag 12 februari zijn in de Royal Albert Hall in Londen de BAFTA’s uitgereikt: de jaarlijkse prijzen van de British Academy of Film and Television Arts. De Britse filmprijzen gelden als belangrijke graadmeter voor de Oscars, die 26 februari in Hollywood worden uitgereikt. De film La La Land (trailer: klik hier) werd zoals verwacht de grote winnaar: vijf van de elf nominaties werden verzilverd, waaronder voor beste film, beste regie en beste actrice.

La La Land is met 14 Oscar-nominaties ook de grote favoriet over twee weken in Hollywood en viel eerder al ruim in de prijzen bij de Golden Globes. Net als tijdens het Globes Gala werd ook nu regelmatig uitgehaald richting Donald Trump, maar ook de Russische president Poetin kreeg er van langs. Zo zei presentator Stephen Fry tijdens de uitreiking van de eerste BAFTA’s: ‘Laten we eens kijken wie de Russen hebben laten winnen.’

De BAFTA Fellowship, de lifetime achievement award, ging naar de 90-jarige Mel Brooks. Hij kreeg de prijs uit handen van prins William, die sinds 2010 voorzitter is van de BAFTA. De Amerikaanse comedy legende bood het prinselijk paar zijn excuses aan voor de Amerikaanse revolutie: ‘we waren zo jong toen’, zei hij. Hij noemde BAFTA’s keuze voor hem ‘a strangely surprising yet ultimately wise decision. De keuze voor een Amerikaan is mighty nice.’ Hij was zijn paspoort vergeten en zei: ‘Ik denk bij Engeland niet aan een vreemd land, maar aan een uitgestrekt Brooklyn dat beter Engels spreekt.’ De zaal ging uit zijn dak en Twitter ontplofte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>