‘Allo ‘Allo-acteur René (Gordon Kayne) oveleden

De Britse acteur Gordon Kayne is maandag in een verzorgingshuis overleden. Hij werd 75 jaar. Kayne werd beroemd door zijn rol als René Artois in de Britse comic serie ‘Allo ‘Allo, die de BBC tussen 1982 en 1992 uitzond. Artois was een caféhouder in een fictief Frans dorpje tijdens Tweede Wereldoorlog in een door de Duitsers bezet Frankrijk.

De serie draaide om Artois, temidden van Duitsers, het Franse verzet en meerdere vrouwen. Kayne speelde in alle 84 afleveringen. Ook in de toneelversie van de serie speelde hij de kroegbaas. De tv-serie was ook in ons land populair. De laatste keer dat Kayne op televisie verscheen was in een eenmalige terugkeer van de serie in 2007.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>