Eindelijk wint Paul Verhoeven een belangrijke filmprijs: de Golden Globe

Nog nooit won Paul Verhoeven een belangrijke filmprijs. Vannacht was het raak en kreeg zijn film Elle in Hollywood twee Golden Globes (trailer: klik hier), de jaarlijkse film- en televisieprijzen die door de pers worden toegekend. Elle won in de categorie Beste Buitenlandse Film en Beste Actrice in een Dramafilm (de 63-jarige hoofdrolspeelster Isabelle Huppert). ’Dank je wel dat ik in Amerika kan willen in een Franse film die is geregisseerd door een Nederlander’, zei een zichtbaar overdonderde Huppert.

Eerder had Verhoeven haar in zijn dankspeech ‘de spil van de film’ genoemd en haar bedankt voor ‘alles wat je aan deze film hebt gegeven, je talent, je lef, je authentieke spel.’ De film gaat over een verkrachte vrouw die wraak neem op haar daders. Nooit won Verhoeven een hoofdprijs. De bekendste award die hij ooit won, was de Razzie voor de slechtste film van het jaar: zijn Showgirls in 1996 kreeg er zeven en Verhoeven was de eerste winnaar die zo sportief was om hem persoonlijk op te komen halen. . Zwartboek en Flesh & Blood wonnen Gouden Kalveren, Soldaat van Oranje was genomineerd voor een Golden Globe en Turks Fruit voor een Oscar. Elle is als film niet genomineerd voor een Oscar, Huppert wel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>