Doet-ie-het of doet-ie het niet: haalt Bob Dylan de Nobelprijs op?

Bob Dylan krijgt dit jaar de Nobelprijs voor de Literatuur. De prijs wordt op 10 december met veel aplomb uitgereikt, maar het is de vraag of de wereldberoemde Amerikaanse singer/songwriter hem persoonlijk in ontvangst komt nemen. Tot nu toe heeft hij niet gereageerd op het nieuws dat hij de prijs krijgt.

Gisteren verscheen op zijn website de melding ‘winner of the Nobel prize in literature‘, maar vandaag is de melding alweer verdwenen. Het Nobelprijscomité krijgt hem niet te pakken. Het is voor het eerst dat een uitverkorene helemaal niet reageert op de toekenning van de prestigieuze prijs. In 1964 weigerde de Franse schrijver/filosoof Jean Paul Sartre de prijs en meerdere schrijvers kwamen de prijs niet ophalen uit angst voor vervolging of omdat ze hun land niet uit mochten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>