TIME: Angela Merkel ‘persoon van het Jaar’

Het Amerikaanse tijdschrift TIME heeft de Duitse Bondskanselier Angela Merkel uitgroepen tot ‘Persoon van het Jaar‘. TIME noemt Merkel ‘de machtigste vrouw van de wereld’. Haar afbeelding prijkt deze week op de cover van het blad. Ze wordt onder meer geprezen voor haar leiderschap rond de Griekse crisis en alles wat te maken heeft met de Syrische vluchtelingen.

De titel geldt niet als eerbetoon (in 1938 werd Hitler gekozen en dit jaar eindigde IS-leider Abu Bakr al Baghadi op de tweede plaats), maar volgens TIME gaat het om de persoon die het meest een stempel op het afgelopen jaar heeft gedrukt. Andere gegadigden dit jaar waren vastgoedmagnaat Donald Trump, transgender ex-sporter Caitlyn Jenner, het Black Lives Matter-protest en Uber-CEO Travis Kalanick. Merkel is de eerste Duitse ‘TIME-persoon’ sinds toenmalig Bondskanselier Willy Brandt in 1970 en ze is pas de vierde vrouw ooit die tot ‘Persoon van het Jaar’ is benoemd. De titel wordt sinds 1927 gegeven.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>