Acteur Robin Williams overleden – vermoedelijk zelfmoord

Maandag is de Amerikaanse filmster en komiek Robin William dood aangetroffen in zijn huis in Californië. Hij werd 63 jaar. De politie denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd door zichzelf te verstikken. Volgens zijn woordvoerder was de acteur de laatste tijd zwaar depressief. Hij worstelde tientallen jaren met een alcohol- en drugsverslaving. In de jaren ’80 leek hij die de baas te zijn, maar twintig jaar later was hij weer verslaafd. In 2006 werd hij opgenomen in een afkickkliniek. Begin juni had hij zich opnieuw in een kliniek laten opnemen.

Williams speelde in films als Mrs. Doubtfire (trailer: klik hier), Good Will Hunting, Peter Pan en One Hour Photo. Hij laat een vrouw en drie kinderen uit eerdere relaties na. Veel fans en collega-filmsterren schrijven berichten op Twitter. President Obama zei onder andere: ‘Hij maakte ons aan het lachen, hij maakte ons aan het huilen.’ In 1981 speelde Williams zijn eerste grote rol als zeeman Popeye: de springplank naar grotere, succesvolle rollen in zowel komische als dramatische films. Voor zijn rol in Good Will Hunting (1997) won hij een Oscar voor de beste mannelijke bijrol. Hij werd daarnaast drie keer genomineerd, voor zijn rollen in Good Morning Vietnam (1987), Dead Poets Society (1989)  en The Fisher King (1991). In 1990 kreeg de acteur zijn eigen ster op de Hollywood Walk of fame. In 1997 noemde het weekblad Entertainment Weekly hem ‘de grappigste man ter wereld’ en in 2002 stond hij met een eigen one man show op Broadway.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>