Iran censureert te veel bloot op tv tijdens WK-loting

Toen tijdens de uitzending van de loting van het WK voetbal in Brazilië presentatrice Fernanda Lima met een decolleté in beeld kwam, stopte Iran pardoes de live-uitzending en zond pas een paar uur later een gekuiste versie uit, waarop de rondborstige dame niet meer te zien was. Daardoor wisten de Iraniërs veel later dan de rest van de wereld wie  hun landgenoten in de poulefase zullen treffen.

In Iran worden wel vaker uitzendingen gecensureerd met in de ogen van de autoriteiten ‘te schaars geklede’ vrouwen. Foto’s ondergaan hetzelfde lot. Zo werd de galajurk die Michelle Obama tijdens de uitreiking van de Oscars droeg door het Iraanse staatspersbureau Fars gefotoshopt, omdat de jurk te sexy werd bevonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>