Peru: eeuwenoude tempel vuurgod door brand verwoest

In Peru zijn bij een brand de oudste muurschilderingen van Zuid-Amerika verwoest: de vier eeuwen oude fresco’s in de tempel Ventarrón, op zo’n 800 kilometer van de hoofdstad Lima. Daarnaast zijn ook archeologische vondsten als vazen verloren gegaan. De brand ontstond waarschijnlijk door het platbranden van een naastgelegen suikerrietveld.

Het vuur sloeg over naar de houten overkapping van het complex. De tempel werd in 2007 gevonden en bleek ver voor de Inca-periode in Peru te zijn gebouwd. Het gebouw diende waarschijnlijk voor de aanbidding van een vuurgod. De ontdekker van de tempel noemt de schade een onvervangbaar verlies. De minister van Cultuur van Peru heeft een onderzoek naar de brand ingesteld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>