Egypte: 3.700 jaar oude grafkamer van de dochter va een farao ontdekt

In Egypte is een 3.700 jaar oude grafkamer van de dochter van een farao ontdekt, naar verluid in de buurt van een recent ontdekte piramide. De ontdekking was in Dahshur, een archeologische plek die op de Werelderfgoedlijst staat, zo’n 25 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Cairo. In de kamer werd een houten kist met hiërogliefen gevonden.

In de kist bevinden zich vier potten met de organen van de overleden persoon, mogelijk een dochter van koning Emnikamaw uit de 13e dynastie. Vorige maand ontdekten archeologen de reten va neen bouwwerk met een reliëf met tien hiëroglief-regels met de naam van deze koning.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>