Uitslag laboratiumtesten: ‘fipronil in koekjes en kippenvlees’

Het luizenbestrijdingsmiddel fipronil is na eiren nu ook aangetroffen in koekjes en kippenvlees. Dat is de uitslag van testen bij laboratorium TLR, een van de vier laboratoria waarvan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de onderzoeksresultaten accepteert. TLR heeft de afgelopen 16 dagen onderzoeken uitgevoerd in opdracht van supermarkten en handelaren.

Het laboratorium testte veel eieren, kippenvlees en etenswaren waarin eieren zijn verwerkt en vond lage concentraties fipronil in koekjes en kippenvlees. Volgens TLR-directeur Harm Janssens zijn de aangetroffen hoeveelheden niet schadelijk voor de mens. Om welke koekjes of waarvoor het vlees is bestemd, wilde hij niet zeggen. Ook kan hij niet zeggen of er producten uit de handel zijn genomen: dat is volgens hem zaak van de opdrachtgevers. Wel kon hij kwijt dat het om Nederlandse producten gaat. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar fipronil in de voedselketen: zo wil de raad weten waarom het middel niet eerder is opgemerkt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>